Kakšna bo vaša cena elektrike? Vse je odvisno od izbire paketa.

Vedno ugasnete luč, ko zapustite prostor? Mogoče redno nadzirate porabo in ceno elektrike ali pa prisegate na varčnost in obnovljive vire energije?

Ker ljudje živimo različno in imamo različne navade, bi bilo smiselno, da se tudi ponudba elektrike prilagodi našemu življenjskemu slogu.

Za vsako gospodinjstvo obstaja paket, ki z različnimi nabori storitev lahko zagotovi optimalen račun za elektriko in hkrati spoštuje naše navade. Na vas je le, da ugotovite, kakšne so vaše potrebe in kateri paket jih lahko najbolje zadovolji - mi pa vam lahko pri tem pomagamo.

najcenejša elektrika

Kateri paket mi bo glede na naše navade prinesel najnižjo ceno elektrike?

Sama cena elektrike še nič ne pove - račun za elektriko lahko kljub nižji ceni, ki jo predvidi določen ponudnik, nanese veliko. Zakaj? Ker je vse odvisno od navad, ki jih imate v vašem gospodinjstvu.

Pomislite, da bi imeli vsi uporabniki telekomunikacijskih storitev enake cene in ne bi imeli možnosti izbrati pakete z želeno količino prenosa podatkov ali minut klicanja. Nepredstavljivo, kajne?

Dejstvo, da lahko uporabniki izberemo najustreznejši paket mobilne telefonije za naše potrebe in navade, se zdi samoumevno. Vendar pa pri električni energiji temu ni tako - razen, če se odločite za takega ponudnika, ki svojim odjemalcem nudi ponudbo različnih paketov.

Da bi izbrali najprimernejši paket za vaše gospodinjstvo, si morate najprej odgovoriti na nekaj osnovnih vprašanj. Tako boste ugotovili, kakšne so vaše življenjske navade in kako ta lahko vpliva na porabo elektrike.

  1. Se ob uporabi večjih gospodinjskih naprav, kot so pralni stroj, sušilni stroj in pečica, ozirate na tarifo električne energije? Jih uporabljate v času manjše tarife ali vam bolj ustreza enotarifno merjenje?
  2. Vam je pomembno, da je vaša električna energija pridobljena iz obnovljivih virov?
  3. Želite poslovati v elektronski obliki ali zaupate samo računu v papirnati obliki?

Zdaj, ko poznate vaše želje in navade, lahko na njihovi osnovi izberete, kateri paket je za vaše gospodinjstvo najbolj optimalen in vam bo prinesel tudi cenejšo elektriko.

Načrtovano. Namensko. Nadzorovano!

Paket E3 NAPREDNI je primeren za vse, ki porabo električne energije najraje preverjate, nadzirate in sporočate sami, svojega paketa pa si ne predstavljate brez dvotarifnega merjenja in elektronskega poslovanja.

Kako to vpliva na ceno elektrike? Ta paket je neodvisen od obračunske moči, zaradi dvotarifnega merjenja pa se boste lahko odločili tudi, ali boste gospodinjske aparate uporabljali v času večje (vsak delavnik od 6. do 22. ure) ali manjše tarife (vsak delavnik od 22. do 6. ure in med vikendi ter prazniki). Cena manjše tarife je v tem paketu še nižja kot sicer, saj se prilagodi vašemu življenjskemu slogu - če ste na primer vajeni uporabljati zamik vklopa in hkrati prati perilo v času manjše tarife, je ta paket prava izbira.

Imate dovolj nepotrebne pošte, tiskanih računov in gore papirja, ki se nabere v vašem domu? Paket E3 NAPREDNI je kot nalašč za vse, ki vam je elektronsko komuniciranje ljubše od papirnega, saj uporabnikom omogoča elektronski vpogled v podatke za daljše časovno obdobje. Tako se ne boste nikoli več obremenjevali z mesečnimi pregledi podatkov, natisnjenih na papirju! Svojo porabo boste namreč spremljali in sporočali kar sami, račun pa boste prejeli v elektronski obliki. Tako ne boste optimizirali le porabe denarja, temveč tudi dragocenega časa.

Lasten nadzor porabe in računov je pomembna prednost tega paketa. Ker boste vse podatke analizirali tudi sami, boste lahko svojo uporabo električnih naprav sproti tudi prilagajali. Če na primer ugotovite, da vaš sušilni stroj porabi največ energije, lahko že naslednji dan poskusite prilagoditi njegovo uporabo.

Ugodno. Uporabno. Univerzalno!

Paket E3 UDOBNI je najprimernejši za tiste, ki želite električne naprave uporabljati takrat, ko jih potrebujete - ne glede na tarifo! Uporabnikom namreč ponuja univerzalne cene ne glede na čas uporabe, zaradi česar bo vaša elektrika cenejša, račun pa prijaznejši.

Po dolgem dnevu v službi vas čaka še ogromno drugih opravkov, čez vikend pa se z družino odpravljate na izlet. Zakaj bi se obremenjevali še s tem, v kateri tarifi lahko uporabljate pralni ali sušilni stroj?

Poenotena tarifa vam bo olajšala vsakodnevna opravila, saj lahko električne naprave preprosto prižgete takrat, ko jih potrebujete. Večja ali manjša tarifa - če želite po kosilu pomiti posodo, to tudi storite. Tako boste vsaj delno lahko razbremenili vaš že tako aktiven življenjski slog in čas, ki ga imate na voljo, koristno preživeli z družino. Stroški so seveda pomembni, vendar je čas, preživet z najdražjimi, brez dvoma še pomembnejši.

Zavestno. Zavzeto. Zmerno!

Paket E3 ZELENI vam zagotavlja energijo izključno iz obnovljivih virov. Z njegovo pomočjo boste lahko še bolj aktivno vplivali na varovanje okolja!

V vašem gospodinjstvu ste že opremljeni z varčnimi in okolju prijaznimi električnimi napravami. Trudite se, da jih ugašate, ko niso v uporabi, vendar želite za okolje narediti še več. Zato vam je zelo pomembno, da elektrika, ki jo vaše gospodinjstvo porablja, prihaja iz obnovljivih virov in tako prispevate h količini prijazne energije v omrežju.

Poleg okolju prijaznejše energije pa boste veseli tudi možnosti elektronskega poslovanja. Namesto tiskanega računa za elektriko se lahko odločite za elektronskega, ki ga bo vesela tudi vaša denarnica - zanj boste namreč prejeli popust.

Po porabi. Po pavšalu. Po pravi ceni.

Z elektriko in njeno porabo se ne obremenjujete - z njo želite upravljati tako, kot ste vajeni. Paket E3 PREPROSTI vam omogoča samo električno energijo, ki jo plačujete po porabi ali pavšalu.

Vajeni ste tradicionalnega načina zaračunavanja elektrike in ne želite se obremenjevati s spremembami. Potem vam najbolj ustreza paket E3 PREPROSTI! Elektriko najraje plačate kar s položnico, kar vam paket tudi omogoča – če se kadarkoli odločite za prehod na elektronsko poslovanje, pa vam bo to na računu prineslo dodaten popust.

Na cenejšo elektriko torej ne vpliva le sama cena električne energije, temveč tudi vaše navade uporabe gospodinjskih aparatov. Ne glede na vaš življenjski slog pa se boste zagotovo našli v enem izmed paketov, ki se bo prilagodil ravno vašim navadam in vam bo tako pomagal do prijaznejšega računa brez izgubljanja energije.