Politika zasebnosti | E3

Politika zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov

V E 3, d.o.o. se zavedamo, kako pomembna je zasebnost za vas, naše spoštovane stranke. Zato je naša zaveza, da z vašimi osebnimi podatki ravnamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno.  Zato so v nadaljevanju vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic.
Osnovni podatki o upravljavcu:
Upravljavec osebnih podatkov: E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica
telefon: 080 34 45 (brezplačna telefonska številka klicnega centra), faks: (05) 331 33 05, e-pošta: info@e3.si
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO): Klemen Kraigher Mišič, direktor GDPR plus d.o.o. 
Kontakt: dpo@e3.si

Ko obiščete našo spletno stran

Ko obiščete našo spletno stran, za kratek čas, najdlje pa do konca seje, shranimo vaš IP naslov. Če naš sistem ugotovi, da ne izvajate nobenih dejavnosti, ki bi ogrozile delovanje naše spletne strani, se ta podatek samodejno izbriše. V primeru, da naš sistem ugotovi, da izvajate aktivnosti, ki so očitno nezakonite ali očitno uperjene v smer onemogočanja delovanja spletne strani, se vaš IP naslov shrani trajno in ga naš sistem uvrsti na črno listo IP naslovov (“black list“) in vam posledično onemogoči nadaljnjo uporabo spletne strani.

Podrobneje
Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov: na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen varnosti spletne strani in preprečevanju nezakonitih aktivnosti na njej (denimo vdorov, phishinga ipd.). 
Kategorije uporabnikov: ponudnik gostovanja spletne strani in ponudnik varnostnih rešitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca. 
Osebni podatki se prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU), ki so vključene v pogodbo o obdelavi podatkov, ki smo jo sklenili s ponudnikom v skladu s členom 28 GDPR.
Rok hrambe: najdlje do konca seje (splošno pravilo) oz. trajno (za primere poskusa zlorab).
Pravice posameznikov: ugovor, dostop do podatkov, popravek, omejitev obdelave. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko e-naslova info@e3.si
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če nas kontaktirate preko spletnega obrazca

Veseli smo vsakega vašega sporočila. Da vam stik z nami kar se da olajšamo, na svoji spletni strani omogočamo, da stopite v stik z nami preko spletnega obrazca. V tem primeru bo naša komunikacija potekala na podlagi našega zakonitega interesa, ki se kaže v komunikaciji upravljavca s splošno javnostjo. Če nam svojih osebnih podatkov ne bi želeli razkriti, vam žal ne bomo mogli odgovoriti na vaše vprašanje, ponudbo ... Komunikacijo lahko kadarkoli prekinete (nas o tem obvestite), kar bo posledično pomenilo tudi, da bomo vaše osebne podatke izbrisali.

Podrobneje
Pravna podlaga: zakoniti interes (komunikacija s splošno javnostjo) - 6(1)f GDPR.
Kategorije uporabnikov: vzdrževalci in ponudnik gostovanja spletne strani. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.
Rok hrambe: do zaključka komunikacije. Že pred tem lahko zahtevate prekinitev komunikacije – posledično bomo vaše osebne podatke (če za njihovo nadaljnjo obdelavo ne bo obstajala nadaljnja pravna podlaga (npr. pogodba) nepovratno uničili.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev obdelave, ugovor obdelavi. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če se registrirate v MOJ E3 račun in uporabljate portal MOJ E3

Portal MOJ E3 lahko uporabljajo pogodbene stranke E 3 in osebe, ki imajo pisno dovoljenje stranke E 3. Portal MOJ E3 strankam omogoča pregledovanje in urejanje nekaterih podatkov, oddajo števčnih stanj, naročanje  dodatnih storitev in hitrejšo, enostavnejšo spletno komunikacijo z nami na enem mestu.
Uporaba portala MOJ E3 za pogodbene stranke E 3 ni obvezna. Za uporabo portala MOJ E3 se morate registrirati, s čimer sprejmete pogoje uporabe spletnega mesta www.e3.si. Vaše osebne podatke v okviru portala MOJ E3 obdelujemo zato, da vam zagotovimo storitve in funkcionalnosti, ki vam jih portal omogoča in jih koristite. V portalu nam lahko zaupate tudi vaše dodatne želje glede prejemanja ponudb in novic o naših produktih – v tem primeru vaše osebne podatke obdelujemo, le če nam to dovolite. 
Registrirani uporabniki MOJ E3 računa imajo določene ugodnosti pri nakupovanju v E3 Trgovini, če se za uporabo spletne trgovine prijavijo prek svojega MOJ E3 uporabniškega računa. Spletno trgovino lahko za nekatere nakupe uporabljate tudi, če nimate MOJ E3 računa ali če ne želite, da se vaš spletni nakup poveže z vašim MOJ E3 uporabniškim računom. V tem primeru žal ne morete prejeti ugodnosti registriranega uporabnika MOJ E3. Prav tako v MOJ E3 računu ti nakupi ne bodo zavedeni in jih ne boste mogli pregledovati in z njimi upravljati.  
V MOJ E3 se lahko prijavite tudi z uporabo vaših digitalnih računov, kot sta Facebook Inc.* ali Google račun. Vaše osebne podatke bo tako lahko zbiral tudi ponudnik, ki ga izberete in zato priporočamo, da si – preden se prijavite s tem računom – podrobno preberete, kako izbrani ponudnik obdeluje vaše osebne podatke. Če tega ne želite, pa se seveda lahko prijavite / registrirate neposredno na naši strani.

Podrobneje
Pravna podlaga: izvajanje pogodbe - 6(1)b GDPR (registrirana uporaba uporabniškega računa – količina podatkov in možnosti njihovega spreminjanja je odvisna od pogodb o storitvah, ki ste jih sklenili z E 3 (npr. dobava električne energije). V primeru izvajanja neposrednega trženja je pravna podlaga osebna privolitev posameznika po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: vzdrževalci in ponudnik gostovanja portala MOJ E3. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.
Osebni podatki se v primeru prijave z računom drugih ponudnikov (Facebook Inc.*, Google) lahko prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU).
Rok hrambe: 3 leta od zadnje prijave v uporabniški račun oziroma do vaše zahteve za izbris uporabniškega računa.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Nekatere pravice je mogoče uveljavljati neposredno v uporabniškem računu MOJ E3. Druge pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če ste naš odjemalec

Z nami ste torej sklenili pogodbo in vaše podatke obdelujemo za namen izvajanja te pogodbe (zlasti dobava in obračun). Vaše podatke v tem primeru v skladu z našimi zakonskimi obveznosti izmenjujemo s Sistemskim operaterjem distribucijskega omrežja (SODO) in jih v primeru posamične utemeljene pisne zahteve posredujemo državnim organom (npr. policija, sodišče, inšpekcijske službe). Vaše podatke in pripadajočo dokumentacijo hranimo ves čas trajanja pogodbe in še 5 let po zaključku pogodbe.
Včasih vam bomo po navadni pošti ali po e-pošti poslali obvestilo o naših ponudbah, ugodnostih ali aktivnostih in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri ali anketi. Za te namene vas lahko do vašega ugovora naši operaterji tudi pokličejo po telefonu. Kontaktiranje za navedene namene nam lahko kadarkoli prepoveste.

Podrobneje
Pravna podlaga: izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe in (v primeru sklenitve pogodbe) izvajanje pogodbe - 6(1)b GDPR. V primeru izvajanja neposrednega trženja po pošti ali preko telefonskega klica: člen 6(1)f GDPR (zakoniti interes je izvajanje neposrednega trženja, ki ga napolnjuje tudi 72. člen ZVOP-1). V primeru, ko posameznik postane kupec storitev upravljavca, je pravna podlaga 2. odst. 158. člena ZEKom-1. V preostalih primerih je pravna podlaga osebna privolitev posameznika po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: Sistemski operater distribucijskega omrežja (SODO).
Rok hrambe: 5 let od izteka pogodbe ali poravnave vseh obveznosti. Osebni podatki, potrebni za davčne namene: 10 let.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če ste kupec v spletni trgovini  

Spletno trgovino lahko uporabljajo tako uporabniki, registrirani v MOJ E3 račun, kot tudi gostje. Za nakup določenih izdelkov kot je električna energija ali nakup pod posebnimi pogoji je obvezna registracija in prijava z MOJ E3 računom.
Kadar je za nakup v spletni trgovini obvezna registracija in prijava z MOJ E3 računom, potrebujemo več podatkov o vas, kot bi jih potrebovali ob sklepanju pogodbe izven digitalnega okolja in tudi podatke, ki nam jih ne posredujete neposredno. Gre zlasti za podatke o IP naslovu, podatke o času dodajanja izdelka v košarico, pretekle nakupe, v primeru obročnih nakupov pa tudi podatke o preteklih plačilih in podobno.
Ne glede na to, ali v spletni trgovini nakupujete kot gost ali kot registrirani uporabnik, vas bomo v primeru dostave prosili, da navedete naslov za dostavo in telefonsko številko za učinkovitejšo dostavo naročenih izdelkov.
Če pri posamezni  storitvi  sodelujemo s poslovnimi partnerji, je to navedeno v splošnih pogojih posamezne storitve (npr. E3 Mojster), kjer je tudi pojasnjeno v kakšnem obsegu in za kakšne namene partner prejme vaše podatke.
Včasih vam bomo po navadni pošti ali po e-pošti poslali obvestilo o naših ponudbah, ugodnostih ali aktivnostih in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri ali anketi. Za te namene vas lahko do vašega ugovora naši operaterji tudi pokličejo po telefonu. Kontaktiranje za navedene namene nam lahko kadarkoli prepoveste. 
V E3 Trgovino se lahko prijavite tudi z uporabo vaših digitalnih računov, kot sta Facebook Inc.* ali Google račun. Vaše osebne podatke bo tako lahko zbiral tudi ponudnik, ki ga izberete in zato priporočamo, da si – preden se prijavite s tem računom – podrobno preberete, kako izbrani ponudnik obdeluje vaše osebne podatke. Če tega ne želite, pa se seveda lahko prijavite / registrirate neposredno na naši strani.

Podrobneje
Pravna podlaga: izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe in (v primeru sklenitve pogodbe) izvajanje pogodbe - 6(1)b GDPR. V primeru izvajanja neposrednega trženja po pošti ali preko telefonskega klica: člen 6(1)f GDPR (zakoniti interes je izvajanje neposrednega trženja, ki ga napolnjuje tudi 72. člen ZVOP-1). V primeru, ko posameznik postane kupec storitev upravljavca, je pravna podlaga 2. odst. 158. člena ZEKom-1. V preostalih primerih je pravna podlaga osebna privolitev posameznika po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: ni zunanjih uporabnikov.
Osebni podatki se v primeru prijave z računom drugih ponudnikov (Facebook Inc.*, Google) lahko prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU)
Rok hrambe: 5 let od izteka pogodbe ali poravnave vseh obveznosti. Osebni podatki, potrebni za davčne namene: 10 let.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če ste kupec naših izdelkov oziroma storitev (izven spletne trgovine)

Z nami ste torej sklenili pogodbo in vaše podatke obdelujemo za namen izvajanja te pogodbe (zlasti dobava in obračun). Vaše podatke in pripadajočo dokumentacijo hranimo ves čas trajanja pogodbe in še 5 let po zaključku pogodbe oziroma poplačilu vseh vaših obveznostih.
Če pri posamezni  storitvi  sodelujemo s poslovnimi partnerji, je to navedeno v splošnih pogojih posamezne storitve (npr. E3 Mojster), kjer je tudi pojasnjeno v kakšnem obsegu in za kakšne namene partner prejme vaše podatke.
Včasih vam bomo po navadni pošti ali po e-pošti poslali obvestilo o naših ponudbah, ugodnostih ali aktivnostih in vas povabili k sodelovanju v nagradni igri ali anketi. Za te namene vas lahko do vašega ugovora naši operaterji tudi pokličejo po telefonu. Kontaktiranje za navedene namene nam lahko kadarkoli prepoveste.

Podrobneje
Pravna podlaga: izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe in (v primeru sklenitve pogodbe) izvajanje pogodbe - 6(1)b GDPR. V primeru izvajanja neposrednega trženja po pošti ali preko telefonskega klica: člen 6(1)f GDPR (zakoniti interes je izvajanje neposrednega trženja, ki ga napolnjuje tudi 72. člen ZVOP-1). V primeru, ko posameznik postane kupec storitev upravljavca, je pravna podlaga 2. odst. 158. člena ZEKom-1. V preostalih primerih je pravna podlaga osebna privolitev posameznika po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: ni zunanjih uporabnikov.
Rok hrambe: 5 let od izteka pogodbe ali poravnave vseh obveznosti. Osebni podatki, potrebni za davčne namene: 10 let.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če se na nas obrnete za sodelovanje ali želite, da vam pošljemo ponudbo

Če se na nas obrnete z namenom morebitnega sodelovanja (denimo po telefonu ali prek spletne strani) oz. za izdelavo ponudbe, bo to pomenilo, da bomo začeli fazo pogajanja za sklenitev pogodbe, kar v jeziku GDPR pomeni, da bo pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov ”izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe”. Če nam svojih osebnih podatkov ne bi želeli razkriti, z vami nujno ne bomo mogli skleniti pogodbe.
Če bomo našli skupni jezik in bomo sklenili pogodbo, vam bomo na podlagi našega zakonitega interesa (obveščanja o naših storitvah) na vaš fizični naslov ali preko telefona posredovali tudi naše ponudbe. Vašo e-pošto in SMS obveščanje pa bomo za namen neposrednega trženja obdelovali zgolj, če ste nam za to dali svojo privolitev oz. ob sklepanju pogodbe niste navedli, da tega ne želite. 
Od neposrednega trženja se lahko kadarkoli odjavite, tako da nas o tem obvestite na info@e3.si oz. (v primeru e-pošte) tako, da kliknete na povezavo v prejetem sporočilu.

Podrobneje
Pravna podlaga:
izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe in (v primeru sklenitve pogodbe) izvajanje pogodbe - 6(1)b GDPR. V primeru izvajanja neposrednega trženja po pošti ali preko telefonskega klica: člen 6(1)f GDPR (zakoniti interes je izvajanje neposrednega trženja, ki ga napolnjuje tudi 72. člen ZVOP-1). V primeru, ko posameznik postane kupec storitev upravljavca, je pravna podlaga 2. odst. 158. člena ZEKom-1. V preostalih primerih je pravna podlaga osebna privolitev posameznika po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: ni zunanjih uporabnikov.
Rok hrambe: 5 let od izteka pogodbe ali poravnave vseh obveznosti. Osebni podatki, potrebni za davčne namene: 10 let.
Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če ste se prijavili na naše e-novice

Veseli bomo, če se boste prijavili na naše e-novice. Ker tudi sami sovražimo spam, obljubljamo, da vam bomo skušali pošiljati uporabne e-novice in ponudbe, ki jih boste z veseljem prebirali. Prav tako bomo skušali e-novice pošiljati čim bolj optimalno, da vam ne bomo po nepotrebnem polnili vašega e-predala. V vsebini e-novic lahko pričakujete naše ponudbe, akcije, posebna povabila k sodelovanju v naših raziskavah ipd.
Če ste se strinjali tudi s tem, da vam pošiljamo tudi vam prilagojene ponudbe, boste prejeli za vas relevantnejše ponudbe. Naše predvidevanje vaših interesov temelji na vaši rabi naših storitev.
Ker e-novice pošiljamo zgolj, če nam za to podate svojo osebno privolitev, se lahko od njih odjavite (prekličete svojo privolitev) kadarkoli s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu.

Podrobneje
Pravna podlaga:
osebna privolitev po členu 6(1)a GDPR 
Kategorije uporabnikov: Ponudnik rešitve za trženje / programa za pošiljanje e-pošte
Osebni podatki se prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU), ki so vključene v pogodbo o obdelavi podatkov, ki smo jo sklenili s ponudnikom v skladu s členom 28 GDPR.
Rok hrambe: do preklica.
Pravice posameznikov: dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris, v določenem obsegu omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca ali preko info@e3.si.
Od e-novic se posameznik lahko kadarkoli odjavi s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu (preklic privolitve).
Možnost pritožbe: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če se odločite za vklop digitalnih opomnikov

Digitalni opomniki so opomniki, ki jih odjemalci lahko prejmete kot brezplačno SMS sporočilo na svoj telefon in vas spomnijo na oddajo števčnih stanj, zapadle račune še preden vam pošljemo opomin in podobno. Vsekakor uporabna storitev, ki vam omogoča lažje sodelovanje z nami.
Ker vklop opomnikov temelji na vaši osebni privolitvi, lahko to kadarkoli prekličete in opomnikov ne boste več prejemali.

Podrobneje
Pravna podlaga:
osebna privolitev po členu 6(1)a GDPR
Kategorije uporabnikov: /
Rok hrambe: do preklica.
Pravice posameznikov: dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris, v določenem obsegu omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca ali preko info@e3.si.
Od prejemanja opomnikov se posameznik lahko kadarkoli odjavi tako, da o tem obvesti upravljavca po pošti ali na e-naslov info@e3.si (preklic privolitve).
Možnost pritožbe: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če sodelujete v nagradni igri

Če se odločite, da boste sodelovali v naši nagradni igri bomo vaše podatke obdelovali v obsegu, potrebnem za izvedbo posamezne nagradne igre. Podrobnejše informacije o potrebnih podatkih za sodelovanje so navedene v pogojih sodelovanja v posamezni nagradni igri, običajno pa vključujejo vsaj vaše ime in priimek in kontaktne podatke. V primeru, da boste izbrani kot nagrajenec, vas bomo običajno dodatno prosili, da nam posredujete še vašo davčno številko, ki jo v skladu z našimi zakonskimi obveznosti potrebujemo za obračun akontacije dohodnine. Če nam ne želite posredovati podatkov, ki so potrebni za sodelovanje v posamezni nagradni igri, v nagradni igri ne morete sodelovati. Če nam v primeru, da ste izbrani za prejem nagrade, ne želite posredovati vaše davčne številke pa to  zahteva davčna zakonodaja, šteje da se odpovedujete prejemu nagrade. 
V primeru, da posamezno nagradno igro organiziramo z našimi partnerji je to prav tako navedeno  v splošnih pogojih posamezne nagradne igre, kjer je navedeno tudi, ali partner prejme vaše podatke,  v kakšnem obsegu in za kakšen namen.
Pri nekaterih nagradnih igrah si želimo o nagrajencih obvestiti tudi širšo javnost, kar je v takšnih primerih tudi zapisano v pogojih sodelovanja v posamezni nagradni igri. Tam je navedeno tudi katere podatke nameravamo objaviti  in kje (npr. na spletni strani, v medijih, na socialnih omrežjih).
V primeru, da boste poleg udeležbe v nagradni igri želeli prejemati tudi naše ponudbe, bomo to storili le, če nam boste za to dali svojo privolitev. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu.

Podrobneje
Pravna podlaga:
zakoniti interes za izvedbo nagradne igre (člen 6(1)f GDPR). V primeru, da ste prejemnik nagrade je pravni  temelj za obdelavo podatkov izvajanje darilne pogodbe  (člen 6(1)b GDPR) in izpolnjevanje naših davčnih obveznosti (člen 6(1)c GDPR). V primeru prijave na prejemanje naših ponudb, je pravna podlaga oebna privolitev po členu 6(1)a GDPR.
Kategorije uporabnikov: FURS (za nagrajence), ponudnik pošiljanja e-sporočil.
Osebni podatki se prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU), ki so vključene v pogodbo o obdelavi podatkov, ki smo jo sklenili s ponudnikom v skladu s členom 28 GDPR.
Rok hrambe: 5 let od izteka pogodbe ali poravnave vseh obveznosti. Osebni podatki, potrebni za davčne namene: 10 let. Na podlagi privolitve: do preklica.
Pravice posameznikov: izbris (v primeru privolitve), dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost (v določenem obsegu), Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@e3.si.
Od e-novic se posameznik lahko kadarkoli odjavi s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu (preklic privolitve).
Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če sodelujete v naših raziskavah

Če se odločite, da boste sodelovali v naših raziskavah, vam bomo zato izjemno hvaležni. Takšne raziskave nam namreč pomagajo, da za naše stranke pripravimo boljše ali celo cenejše storitve.
V raziskavi lahko sodelujete, če se nanjo prijavite in je popolnoma prostovoljno. Vaše osebne podatke bomo tako znotraj posamezne raziskave obdelovali le, če nam boste za ta namen dali svojo osebno privolitev. Svojo privolitev lahko prekličete kadarkoli do zaključka raziskave. Po zaključku bomo osebne podatke anonimizirali.

Podrobneje
Pravna podlaga:
osebna privolitev po členu 6(1)a GDPR
Kategorije uporabnikov: Občasno nam pri izvedbi raziskav pomagajo zunanji partnerji, s katerimi sklenemo pogodbo o obdelavi podatkov v skladu s členom 28 GDPR. Uporabniki podatke obdelujejo izključno po navodih in pod nadzorom upravljavca.
Rok hrambe: do preklica ali do zaključka raziskave, ko osebne podatke anonimiziramo.
Pravice posameznikov: dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris, v določenem obsegu omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca ali preko info@e3.si.
Od sodelovanja v raziskavi se posameznik lahko odjavi tako, da nas o tem obvesti pisno ali na zgoraj navedeni e-naslov.
Možnost pritožbe: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Piškotki

E 3, d.o.o. na spletnem mestu www.e3.si piškotke uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov in za spremljanje statistike obiska spletnega mesta. Ohranjamo obvezne piškotke, ki so nujni za nemoteno delovanje spletnega mesta, za neobvezne piškotke pa vam dajemo možnost izbire.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom njihovega prepoznavanja. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

E 3 uporablja tri skupine piškotkov: nujne, analitične in oglaševalske.

  1. Nujni piškotki: so potrebni za brezhibno delovanje strani. Za te piškotke nam v skladu z GDPR ni potrebno dobiti vaše privolitve. Če ste v brskalniku povsem onemogočili vse piškotke, morda ne boste mogli pregledovati naše spletne strani. Vsi nujni piškotki so nastavljeni tako, da se IP naslovi uporabnikov samodejno pretvorijo v naključno ID oznako, iz katere ne moremo prepoznati vaše identitete.  
  2. Analitični piškotki: so piškotki, ki jih potrebujemo za analizo obiska in izboljšanje vaše izkušnje pri uporabi strani. Za analitiko uporabljamo storitev Google LLC*, vendar na način, da anonimiziramo del vašega IP naslova, zato vas zgolj preko tega podatka ne moremo identificirati.
  3. Oglaševalski piškotki: so piškotki, ki nam ali drugim uporabnikom teh podatkov omogočajo oglaševanje vam prilagojenih ponudb. Za te piškotke potrebujemo vašo privolitev, poleg tega pa vas dodatno opozarjamo, da morate nastavitve piškotkov drugih strani (npr. Facebook Inc.*) urediti tudi v svojem profilu oz. nastavitvah znotraj vašega računa pri tem ponudniku.

Kjer je to navedeno v spodnji razpredelnici, osebne podatke, ki jih obdelujemo z uporabo piškotkov, za nas obdelujejo zunanji izvajalci (piškotki se hranijo pri njih, vendar jih ne uporabljajo za lastne namene). Če gre ob tem za prenos v države izven EU, je navedena tudi država in uporabljen zaščitni ukrep.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. elektronska prijava na izbrani paket in druge oblike e-poslovanja, …)

Katere piškotke uporablja spletno mesto e3.si

Nujno potrebni piškotki

Ime piškotka

Namen

Čas poteka

Vir piškotka

PHPSESSID

Piškotek je potreben za normalno delovanje spletne strani. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

do konca seje

E3.si

headnotice5

Piškotek je potreben za normalno delovanje spletne strani. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

E3.si

cookie_gdpr

S pomočjo tega piškotka si zapomnimo vašo izbiro glede nameščanja piškotkov. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

E3.si

cookie_track_allow

S pomočjo tega piškotka si zapomnimo vašo izbiro glede nameščanja piškotkov. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

E3.si

cookie_ads_allow

S pomočjo tega piškotka si zapomnimo vašo izbiro glede nameščanja piškotkov. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

E3.si

cookie_mat_allow

S pomočjo tega piškotka si zapomnimo vašo izbiro glede nameščanja piškotkov. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

E3.si

ue3session

Piškotek z ohranjanjem seje skrbi za nemoteno brskanje po spletni strani. 

do konca seje

E3.si

ue3auth

Piškotek, ki nam omogoča, da vas prijavimo v portal MOJ E3 in si zapomni vašo odločitev o prijavi. 

1 leto

E3.si

 

Analitični piškotki

Ime piškotka

Namen

Čas poteka

Vir piškotka

_ga

Piškotek se uporablja v storitvi Google LLC* za analizo prometa na spletni strani ter nadaljnjo optimizacijo spletne strani. Podatki, ki so zabeleženi na Google LLC* so v neosebni obliki.

2 leti

Google LLC*

_gid

Piškotek se uporablja v storitvi Google LLC* za razlikovanje uporabnikov spletne strani.

1 dan

Google LLC*

_gat_

Piškotek se uporablja v storitvi Google LLC* za pospeševanje obdelave zahtevkov. Podatki, ki so zabeleženi na Google LLC* so v neosebni obliki.

1 minuta

Google LLC*

_gcl_au

Piškotek se uporablja v storitvi Google LLC*. Vsebuje podatke, povezane z oglaševalskimi akcijami za uporabnika.

3 mesece

Google LLC*

*Standardne pogodbene klavzule, potrjene z Izvedbenim sklepom Komisije (EU) 2021/914 z dne 4. junija 2021.

Oglaševalski piškotki

Ime piškotka

Namen

Čas poteka

Vir piškotka

_fbp

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, povezane z oglaševalskimi akcijami za uporabnika.

3 mesece

Facebook Inc.*

fr

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc*. Vsebuje podatke, povezane z oglaševalskimi akcijami za uporabnika.

3 mesece

Facebook Inc.*

c_user

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

1 leto

Facebook Inc.*

datr

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

2 leti

Facebook Inc.*

locale

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

1 teden

Facebook Inc.*

m_pixel_ratio

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

do konca seje

Facebook Inc.*

sb

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

2 leti

Facebook Inc.*

spin

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

1 dan

Facebook Inc.*

wd

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

do konca seje

Facebook Inc.*

xs

Piškotek se uporablja v storitvi Facebook Inc.*. Vsebuje podatke, potrebne za prijavo v trgovini s storitvijo Facebook Inc.* Login.

1 leto

Facebook Inc.*

*Standardne pogodbene klavzule, potrjene z Izvedbenim sklepom Komisije (EU) 2021/914 z dne 4. junija 2021.

Nastavitve piškotkov



Shrani nastavitve

Izberite svojosanjsko napravo

E3 Ekstra - nova, privlačna in ugodna ponudba izbrane naprave ter paketa električne energije po vaši meri.

Vstopi v E3 Trgovino