Katerega ponudnika elektrike izbrati: 5 dejavnikov odločitve | E3

Katerega ponudnika elektrike izbrati: 5 dejavnikov odločitve

21. 05. 2019

Katerega ponudnika elektrike izbrati: 5 dejavnikov odločitve

Se tudi vi počutite preobremenjene, ko se odločate, katerega ponudnika elektrike izbrati?

Ker pogosto ne vemo, kaj je za nas v določenem primeru najbolj optimalno in najugodneje, se za ponudnika velikokrat odločimo kar na podlagi priporočila prijateljev in staršev, ali še huje – brez kakršnekoli raziskave. Prav to pa je bistven del procesa izbire ponudnika elektrike.

Vsi namreč živimo drugače. Kar je primerno za vaše prijatelje, ni nujno tudi za vas.

Da vam olajšamo proces odločitve, smo za vas zato zbrali 5 dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri pravega ponudnika elektrike.

Izbira paketa glede na življenjski slog

Mislite, da je račun za elektriko odvisen le od cene elektrike? Pomislite še enkrat! Ljudje živimo različno, cena elektrike pa je v veliki meri odvisna tudi od našega življenjskega sloga.

Če pri uporabi gospodinjskih aparatov pazite na čas večje ali manjše tarife in želite imeti popoln nadzor nad porabo v gospodinjstvu, potem boste izbrali paket E3 Napredni. Ta namreč odjemalcem ponuja dvotarifno merjenje z izredno ugodnejšo manjšo tarifo in elektronsko poslovanje.

Prisegate na obnovljive vire? V tem primeru boste zagotovo veseli paketa E3 Zeleni, ki vam bo omogočil aktivno varovanje okolja.

Uporabniki z aktivnim življenjskim slogom boste raje posegli po paketu E3 Udobni, saj ponuja univerzalno ceno energije ne glede na čas večje ali manjše tarife. Tako boste lahko gospodinjske aparate vklopili takrat, ko boste utegnili.

Vsi, ki želite z energijo upravljati tako, kot ste vajeni, in nočete prilagoditev, pa je tu paket E3 Preprosti.

Če želite prihraniti tako denar kot čas, je bistveno, da je izbrani paket elektrike prilagojen vašemu življenjskemu slogu. Za vsakega izmed nas obstaja tak paket, ki z upoštevanjem navad lahko zagotovi optimalen račun. Odkriti morate le, kakšne so vaše potrebe in kateri paket jih lahko zadovolji, temu primerno pa izberite tudi ponudnika elektrike.

Skrb za okolje

Vsi, ki vas zavzeto skrbi za prihodnost, boste pri izbiri ponudnika elektrike upoštevali tudi skrb za okolje. Do določene mere lahko za okolje seveda poskrbite tudi sami, ne glede na ponudnika – z varčevanjem z elektriko in izbiro energetsko učinkovitih naprav.

Dodatna prednost je, če tudi ponudnik ponuja možnosti, s katerimi lahko dodatno prispevate k varovanju okolja. V ta namen smo ustvarili paket E3 Zeleni, ki uporabnikom zagotavlja energijo izključno iz obnovljivih virov. Tako lahko za okolje storite še več in aktivno vplivate na povečanje okolju prijazne energije v omrežju.

Elektronsko poslovanje in nadzor nad porabo

Eden izmed ukrepov, ki pripomore tudi k skrbi za okolje, je elektronsko poslovanje. Pomembno je, da razlikujete med elektronskim računom in elektronskim poslovanjem v celoti. Kakšna je razlika?

Elektronski račun boste v svoj elektronski nabiralnik prejeli namesto tiskanega računa in tako zmanjšali število odpadnega papirja. Elektronski račun je sicer del elektronskega poslovanja, vendar to še ni vse – elektronsko poslovanje uporabnikom omogoča enostaven vpogled v podatke za daljše časovno obdobje. Podatke o svoji porabi spremljate in sporočate sami, posledično pa lahko tudi svoje ravnanje in varčevanje z električno energijo prilagajate glede na analizirane podatke. Bistvena prednost elektronskega poslovanja je povečan nadzor nad porabo elektrike.

Tudi v E 3 odjemalcem omogočamo elektronsko poslovanje, in sicer s pomočjo spletnega portala MOJ E3. Portal uporabnikom med drugim omogoča:

  • enostaven pregled pogodbenega razmerja,
  • spremljanje podatkov o pogodbenih računih in merilnih mestih,
  • prejem elektronskega računa,
  • pregled računov in porabe električne energije za zadnjih 12 mesecev,
  • izbiro obračuna po porabi,
  • mesečno oddajanje števčnega stanja (uporabniki ga lahko oddajo tudi z sms sporočilom),
  • možnost spreminjanja izbranih storitev in ugodnosti.

Združen račun

Če imate več merilnih mest, je za vas lahko zelo koristna možnost združenega računa. Omogoča vam, da vsa merilna mesta združite na en pogodbeni račun in se tako znebite nepotrebne kopice računov.

Način posredovanja računa je odvisen od tega, na katere pakete so združena merilna mesta vezana in kako ste do sedaj prejemali račun; prednostno izbiro pa običajno predstavlja elektronska oblika računa. Odjemalec, ki želi združen račun, mora izpolniti obrazec za združen račun.

Razne ugodnosti

Roko na srce, kdo nima rad ugodnosti? Prav zato tudi ugodnosti spadajo med najpomembnejše dejavnike pri izbiri ponudnika elektrike.

Vsa podjetja ponujajo možnost razlikovanja med večjo in manjšo tarifo, kar vas ob ustrezni rabi gospodinjskih aparatov lahko pripelje do prihranka denarja. Vedno pa je dobro tudi, če ste pozorni na ostale ugodnosti, ki jih nudi potencialni ponudnik elektrike.

Kakšne ugodnosti so to lahko?

  1. Popust za prejemanje elektronskega računa: Pri E 3 boste odjemalci, ki imate paket E3 Preprosti, E3 Udobni ali E3 Zeleni lahko pridobi popust v višini 0,10 EUR na izdano fakturo, če se odloči za elektronsko obliko računa.
  2. Popust na porabo: Prav tako lahko odjemalci elektrike pri E 3 prejmejo popust na porabo nad 20 kWh povprečne dnevne rabe. Odjemalec, ki ima paket E3 Napredni, E3 Udobni ali E3 Zeleni in ima povprečno dnevno porabo nad 20 kWh, lahko pridobi popust na porabljeno energijo v višini 2 %.

Katerega ponudnika elektrike izbrati?

Kot vidite, je odločitev za pravega ponudnika elektrike veliko bolj kompleksna, kot se sprva zdi.

Prepričati se morate, da pri ponudniku lahko izbirate med paketi, ki so prilagojeni vam, vašim navadam in življenjskemu slogu. Posledica tako izbranega paketa je optimalen in ugodnejši račun na koncu meseca.

Pomemben dejavnik izbire je tudi možnost elektronskega poslovanja, ki poleg varovanja okolja uporabniku omogoča tudi popoln nadzor nad porabo. Ker boste porabo lahko ves čas spremljali, boste lahko številkam primerno prilagodili svoje ravnanje z energijo in posledično poskrbeli za ugodnejši izid.

Poleg tega smo vsi vedno veseli ugodnosti, kajne? Zato se pred izbiro ponudnika pozanimajte tudi, katere ugodnosti – cenovne in druge ponuja ter kako jih lahko izkoristite.

Upamo, da smo vam vsaj malo olajšali izbiro ponudnika elektrike. Sicer pa se z morebitnimi vprašanji vedno lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali!

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.