E-kolo in e-skiro - prevozni sredstvi prihodnosti | E3

E-kolo in e-skiro - prevozni sredstvi prihodnosti

04. 06. 2019

E-kolo in e-skiro - prevozni sredstvi prihodnosti

E-kolo in e-skiro sta prevozni sredstvi, ki sta se na ulicah pridružili klasičnim kolesom in skirojem. Tako lahko med sprehodom po ulicah opazimo skiroje, ki jih ljudje ne poganjajo z nogami, kot je bilo to običajno še pred kratkim.

Ko se ustavimo in natančneje pogledamo, kako se skiro sploh premika, ugotovimo, da gre za skiro, ki ga poganja elektrika, torej za električni skiro. Podobno je pri kolesih. Zagotovo ste že kdaj videli kolesarja, ki se pri vožnji v hrib nič ne utrudi. Seveda, tudi on uporablja električno kolo.

Kot ste že ugotovili, so e-kolesa in e-skiroji v zadnjem obdobju izjemno priljubljeni.

Ker želimo podpirati okolju prijaznejše različice prevoza, smo jih tudi v podjetju E 3 vključili v svojo ponudbo. Pri tem našim odjemalcem električne energije ponujamo nakup okolju prijaznega, varčnega in za uporabo prijaznega prevoznega sredstva tudi na obroke.

Zakaj so e-kolesa in e-skiroji tako priljubljeni?

E-kolesa in e-skiroji so postali priljubljeni, ker nam olajšajo vožnjo in pomagajo premagovati razdalje, ki bi bile sicer težje dosegljive. Ta mikro električna prevozna sredstva so varčna in okolju prijazna, hkrati pa izredno pomagajo ljudem, ki se težje premikajo. S pomočjo e-koles se lahko tudi starejši dlje in lažje vizijo, saj jim pomaga elektrika. To je zanje velika prednost, predvsem pri vožnji v klanec.

Niso pa starejši edini, ki so navdušeni nad e-kolesi in e-skiroji. Njihova pomoč pri lažjem kolesarjenju in poganjanju pomaga tako športnim rekreativncem kot tudi vsem ostalim. E-prevozna sredstva omogočajo, da v službo pridete manj utrujeni, v poletnih mesecih pa tudi manj prepoteni. Z električno pomočjo lahko lažje prenašate tovor ali nakupe iz trgovine, kar pa je največja prednost — pomagajo vam pri vožnji v klanec in omogočajo prijetnejšo vožnjo.

E-kolesa in e-skiroji so priročni tudi pri družinah z majhnimi otroki, ki lahko s pomočjo električnih prevoznih sredstev premagujejo daljše razdalje. Končno se boste lahko podali na daljše kolesarske izlete, pri katerih bodo tudi otroci navdušeni nad pomočjo, ki jo nudi elektrika.

Kako sploh delujejo e-kolesa in e-skiroji?

Električno kolo uporabniku pomaga, da lažje kolesari. To v praksi pomeni, da naše kolesarjenje, torej pedaliranje, hkrati podpira še moč iz električnega motorja. Pametni senzorji merijo hitrost kolesarjenja, padalno silo ali obrate na pedalu in te informacije uporabijo za ustvarjanje primerne električne pomoči. Lahko tudi izberemo, koliko želimo, da nam sistem pomaga pri kolesarjenju.

Uporabni nasveti o polnjenju baterije

Preden se podate na pot, se pri obeh prevoznih sredstvih prepričajte, da je baterija napolnjena. Koliko časa traja polnjenje, je seveda odvisno od modela e-kolesa ali e-skiroja, v povprečju pa naj bi se polnila od tri ure do pet ur in pol. Svetujemo vam, da baterije nikoli ne izpraznite ali napolnite popolnoma. Meja naj bi se gibala od 15 odstotkov do 85 odstotkov. Če boste temu sledili, lahko bateriji podaljšate življenjsko dobo, saj bo kasneje izgubila svojo polno zmogljivost.

Opozoriti velja še, da baterije poleti ne izpostavljajte direktnemu soncu, pozimi pa pazite, da ne bo na hladnem, temveč na sobni temperaturi.

Na kaj bodite pozorni, ko kupujete e-kolo in e-skiro?

Razmišljate o nakupu električnega prevoznega sredstva?

Ob klasičnih dejavnikih, kot so namen uporabe (vožnja po mestu, po poteh, na krajše ali daljše razdalje) in velikosti, morate biti pozorni na še nekaj dejavnikov, pomembnih predvsem ob nakupu električne različice kolesa in skiroja.

V mislih imamo težo vašega novega prevoznega sredstva, hitrost, udobje, funkcije in seveda zmogljivost. Vse verjetno zanima, kako zmogljivo je e-prevozno sredstvo in kako daleč ga lahko pripelje moč električne energije, preden se baterija izprazni. Naj vam povemo, da lahko nekatera e-kolesa premagajo razdaljo vse do 150 kilometrov, ne da bi se jim pri tem izpraznila baterija.

Pazite tudi, da bo vaše e-kolo ali e-skiro čim bolj kakovostno in da ima možnost popravila v slovenskih servisih, v primeru, da pride do kakšnih okvar.

V naši spletni trgovini vam zato ponujamo kakovostna e-kolesa in e-skiroje s slovenskim garancijskim listom. Kakovost komponent zagotavlja, da imajo e-kolesa in e-skiroji iz naše spletne trgovine dolgo življenjsko dobo.

E-prevozno sredstvo se je pokvarilo. Kaj pa sedaj?

Vzrokov za okvaro je lahko več. Morda mu je potrebno zgolj zamenjati baterijo. Lahko pa se napaka pojavi tudi znotraj sistema. Električno prevozno sredstvo deluje samo, če vse komponente delujejo pravilno, zato ne moremo na prvo žogo ugotoviti, kaj je narobe. Najbolje bo, da električno vozilo peljemo k serviserju, ki bo ob pregledu električnega sistema, motorja, kontrolne plošče, baterije, polnilca in vseh senzorjev ugotovil, katera komponenta potrebuje popravilo.

Na koncu naj vas opozorimo še na varnost. Naj vas hitrost e-kolesa in e-skiroja ne zavede do te mere, da bi pozabili na varnost. Električna prevozna sredstva se lahko peljejo po kolesarski stezi, vendar je pri tem potrebno paziti na navadna kolesa, ki bodo za razliko od vas nekoliko počasnejša.

Če razmišljate o nakupu e-kolesa ali e-skiroja, si poglejte še ponudbo, ki smo jo za vas pripravili v naši spletni trgovini!

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.