Poraba električne energije pri osebni negi | E3

Poraba električne energije pri osebni negi

17. 04. 2023

Poraba električne energije pri osebni negi

Za osebno nego in udobje v domači kopalnici porabite veliko tople vode. 1 minuta prhanja povprečno pomeni porabo 10 litrov vode in 0,57 kWh energije. Porabo te je pametno optimizirati. Ste vedeli, da na trgu obstajajo zabavne časovne ure, ki vas opozorijo na konec prhanja? 

Odkrijte E3 STAND UP z Ano Mario Mitić in Klemnom Bučanom. Izjemna komika navdušujeta s situacijami v povezavi z elektriko, sodobnimi napravami in načinom življenja.

Dejstvo

Če imate električni bojler, vsako minuto prhanja porabite 0,3 kWh električne energije, kar je primerljivo s 40 polnjenji mobilnega telefona. 

Nasveti

Optimalna nastavitev temperature električnih vodnih grelnikov, »bojlerjev«, glede na toplotne izgube je od 40 do 60 °C. Grelnik skušajte namestiti čim bližje pipam, da ne prihaja do nepotrebne izgube energije. Izklapljajte ga ob vsaki daljši odsotnosti.

Namesto kopanja izberite kratka prhanja (tri minute). 

Namestite tesnilne mrežice ali regulatorje vodnega curka za nadzor pretoka vode na vodnih pipah.
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.