Rešitev za varno rokovanje z elektriko, tudi ob poplavah | E3

Rešitev za varno rokovanje z elektriko, tudi ob poplavah

28. 08. 2023

Rešitev za varno rokovanje z elektriko, tudi ob poplavah

Elektrika je zelo pomembna za vsak dom, posebno pozornost pa ji namenimo šele takrat, ko pride do izpada ali težav. Da se izognete morebitnim nezgodam, smo za vas pripravili štiri zapovedi za varno rokovanje z elektriko. 

  1. Obujte si gumijaste škornje. 
  2. Suha oblačila so obvezna. 
  3. Pred začetkom dela vedno izklopite elektriko oz. varovalko. 
  4. Uporabljajte orodja za elektriko. 

Če pa ugotovite, da je napeljava ali naprava poškodovana, na pomoč pokličite strokovnjaka. 

Poplavljena klet je pogosta nadloga, ki navadno nastane kot posledica dviga podtalnice, počene cevi ali velike količine dežja v kratkem času. Če se v poplavljen prostor odpravimo nepremišljeno, tvegamo tudi nevarnost, da nas strese elektrika. Kako ravnati, ko vas preseneti voda v prostoru?

Rešitev za poplavo doma

  • V poplavljen prostor se odpravite previdno.
  • Uporabljajte baterijsko svetilko. Odsvetujemo uporabo sveč ali vžigalic. 

Kako ravnati, ko vas preseneti voda v prostoru? Razmislite: je v prostoru električna napeljava in jo lahko na varen način izklopite? Potem najprej izklopite elektriko oziroma varovalko. V nasprotnem pokličite elektrodistribucijsko podjetje za izklop. 

Še več koristnih nasvetov vas čaka v rubriki E3 Svet.
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.