E 3 in Logout s prvim skupnim podkastom o zasvojenosti z digitalno tehnologijo | E3

E 3 in Logout s prvim skupnim podkastom o zasvojenosti z digitalno tehnologijo

14. 12. 2021

V podjetju E 3 verjamemo, da je skrb za dobro mentalno počutje zelo pomembna. V dobi, ko smo pravzaprav vsi malo zasvojeni z digitalno tehnologijo in spletom, mobilni telefon pa je podaljšek naše roke, pozdravljamo sodelovanje z ekipo Logout. Elektrika namreč poganja vse, kar je digitalno, in prav je, da se zavedamo, kakšne so posledice čezmerne rabe naprav. Vabljeni k poslušanju pogovora o zasvojenosti z digitalno tehnologijo.

E 3 in Logout sta za E3 Svet pripravila podkast, v katerem sta vzela pod drobnogled rabo tehnologije. S Tilnom Hočevarjem se je pogovarjal radijec Klemen Bučan, za mnenje pa sta povprašala tudi vplivnico Maro Rogelja

Lahko si ga ogledaš naloženega na YouTubu, s klikom na zgornjo fotografijo, preneseš pa si ga lahko tudi tukaj.

Teme E 3 in Logout pogovora

Pogovarjali smo se o tem, koliko časa preživimo na spletu, kakšni so znaki zasvojenosti s tehnologijo, kaj je FOMO, kakšno bi bilo življenje brez pametnega telefona, katere nevarnosti prežijo na spletu in kakšen je vpliv rabe tehnologije na telo ter miselnost uporabnikov. 

Več o trendu: podkast oz. avdiovsebina

Podkast oziroma pododdaja je avdiovsebina, ki ima lahko različne tematike, od intervjujev do raznih zanimivih zgodb. Zamisel se je rodila pred približno 20 leti v Ameriki in je hitro postala priljubljena po vsem svetu. Danes najdemo že več kot 48 milijonov epizod v več kot 100 različnih jezikih.

Najboljši del podkastov je, da jih lahko poslušamo z zamikom. Če želite poslušati določeno epizodo, se vam ni treba prilagajati glede datuma in ure; poslušate jo takrat, ko vam ustreza. Ker gre samo za avdiovsebino, lahko podkast poslušate, medtem ko pripravljate slastno kosilo, se potite v fitnesu ali se sprehajate s svojim kosmatincem. Ljudje pa podkaste pogosto poslušajo tudi med vožnjo. Kar četrtina poslušalcev epizode posluša v svojem avtomobilu skoraj vsak dan. 

Podkasti lahko pomagajo tudi študentom pri učenju. V eni od raziskav se je namreč izkazalo, da se študenti raje učijo s pomočjo podkastov kot pa s pomočjo učbenikov. Gre torej za izjemno vsestranske vsebine, ki so praktične in vas povrhu naučijo še nekaj novega.

E 3 pozdravlja sodelovanje z zavodom Logout

Zavod Logout, ustanovljen leta 2010, je prvi specializirani center pomoči pri čezmerni uporabi interneta. Ponaša se z ambulantami po vsej Sloveniji, pomoč pa nudi ob različnih tveganih spletnih vedenjih. Poslanstvo zavoda je izboljšati digitalno blaginjo vseh ljudi, zlasti mladih, z zagotavljanjem zdravljenja, pomoči, obveščanjem, izobraževanjem in ozaveščanjem o uravnoteženi in zdravi uporabi sodobnih medijev ter zaslonske tehnologije. 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.