E 3 pozdravlja sodelovanje z zavodom Logout in skupno ozaveščanje o digitalni zasvojenosti | E3

E 3 pozdravlja sodelovanje z zavodom Logout in skupno ozaveščanje o digitalni zasvojenosti

10. 12. 2021

E 3 pozdravlja sodelovanje z zavodom Logout in skupno ozaveščanje o digitalni zasvojenosti

V podjetju E 3 verjamemo, da je skrb za dobro mentalno počutje zelo pomembna. V dobi, ko smo pravzaprav vsi malo zasvojeni z digitalno tehnologijo in spletom, mobilni telefon pa je podaljšek naše roke, je pomembno govoriti o pravilni rabi naprav. 

Zaobljuba E 3 je naslednja: deliti veliko idej in nasvetov za prosti čas. Ta je predvsem zadnje desetletje močno povezan s spletom in pametnimi napravami. Zato želimo (skupaj s strokovnjaki) družbo ozaveščati o posledicah čezmerne rabe naprav, obenem pa jo opolnomočiti pri razumevanju čustev in vedenj, ki se lahko pojavijo ob rabi teh.

E 3 in strokovnjaki za digitalno zasvojenost združili moči 

Skupaj z zavodom Logout smo za E3 Svet pripravili serijo 6 videonasvetov za boljše sobivanje z digitalno tehnologijo in soočanjem z odvisnostjo od spleta. Prihaja tudi podkast s Tilnom Hočevarjem iz Logouta. O rabi tehnologije ga je spraševal radijec Klemen Bučan, za mnenje pa sta povprašala tudi vplivnico Maro Rogelja

Zavod Logout je prvi specializirani center pomoči pri čezmerni uporabi interneta

Ustanovljen je bil leta 2010, ponaša se z ambulantami po vsej Sloveniji, pomoč pa nudi ob različnih tveganih spletnih vedenjih. Njihovo poslanstvo je izboljšati digitalno blaginjo vseh ljudi, zlasti mladih, z zagotavljanjem zdravljenja, pomoči, obveščanjem, izobraževanjem in ozaveščanjem o uravnoteženi in zdravi uporabi sodobnih medijev ter zaslonske tehnologije. 

Kaj pa počnejo strokovnjaki centra Logout? 

Pomagajo ljudem pri težavah, kot so: 

  • splošna zasvojenost z digitalnimi tehnologijami in spletom,
  • zasvojenost z videoigrami,
  • zasvojenost z družbenimi omrežji,
  • FOMO (angl. Fear Of Missing Out ali strah pred zamujenim),
  • zasvojenost s spletnim nakupovanjem,
  • zasvojenost s pornografskimi vsebinami,
  • zasvojenost s športnimi stavami, igrami na srečo in trgovanjem s kriptovalutami.

V centru nudijo različne programe, ki so namenjeni tudi otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem. Programi so zasnovani tako, da poskrbijo za dobro počutje in duševno zdravje staršev ter otrok, obenem pa so osredotočeni na prepoznavanje in preprečevanje ponovljivih stresnih situacij. Poleg individualnega svetovanja organizirajo tudi razna predavanja in izobraževanja tako za starše kot tudi za učitelje.

Ekipo Logout sestavljajo usposobljeni strokovnjaki, radi pa sodelujejo tudi z zunanjimi sodelavci, ki se prav tako lahko pohvalijo s širokim naborom znanja o varni uporabi spleta. Prav zaradi kakovostnega dela je center prejel že veliko nagrad in priznanj. Nazadnje je ekipa prejela skupinsko nagrado Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za njihovo delo v letu 2021.

Pozdravljamo sodelovanje in veseli smo, da skupaj opozarjamo na pomembno družbeno tematiko, o kateri bi morali več govoriti.

Več o zavodu LOGOUT 
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.