E3 izziv: "Moj dan brez telefona" | E3

E3 izziv: "Moj dan brez telefona"

22. 03. 2022

E3 izziv: "Moj dan brez telefona"

V podjetju E 3 verjamemo, da je skrb za dobro počutje zelo pomembna. Z vami želimo deliti veliko idej za prosti čas. Najljubši del dneva preživljamo doma ali zunaj, sami ali v družbi družine in prijateljev. Z nami je navadno pametni telefon, na katerem pa, če verjamemo statistikam in medsebojnim pogovorom, preživljamo preveč časa. V dobi, ko smo pravzaprav vsi malo zasvojeni z digitalno tehnologijo in spletom, mobilni telefon pa je podaljšek naše roke, je prav, da govorimo o čezmerni rabi naprav.

Ste za to, da skupaj odložimo pametni telefon in se za nekaj časa popolnoma odklopimo?

Pridružite se E3 izzivu »Moj dan brez telefona« 

Vse, kar potrebujete za ta krajši digitalni detoks, je dobra volja in nekaj predpriprave. Sledite spodnjim točkam:
1. Izberite si dan brez službenih obveznosti. Tako bo lažje, saj razumemo, da sta dandanes tudi posel in služba tesno povezana z neprestano dosegljivostjo. 
2. Obvestite najbližje, kam vas lahko pokličejo v nujnih primerih in povejte jim, da boste omejeno dosegljivi. Tako bo bolj brezskrbno, saj vam ljubih oseb ne bo skrbelo, zakaj se jim ne javite na telefon.
3. Odložite svoj pametni telefon v predal doma in ga čim dlje pustite tam. Vam uspe en cel dan?
4. K E3 izzivu povabite še svoje prijatelje. 
5. Ste uporabniki Instagrama? Vabimo vas, da spremljate E3 izziv pod #mojdanbreztelefona, #danbreztelefona in na Instagram profilu @e3svet.

Še več nasvetov za življenje s tehnologijo 

Tudi pri E 3 se zavedamo problematike pretirane uporabe elektronskih naprav in strahu pred zamujenim, zato smo se povezali z zavodom Logout, ki nudi pomoč pri čezmerni rabi interneta. 

Vabljeni k poslušanju podkasta >

Če tudi sami opazite, da imate težavo, je tukaj nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate.

  • Samonadzor je pomemben: odgovorno sledite svojemu času na družbenih omrežjih in omejite njihovo uporabo v prostem času, priporočila so do dve uri na dan.
  • Pišite dnevnik v fizični obliki.
  • Naredite seznam vsega, za kar ste hvaležni v resničnem življenju, in ga nalepite na vidno mesto.
  • Redno izvajajte »digitalni detoks«, priporočamo vam tedenski #mojdanbreztelefona.
  • Izklopite obvestila, ki jih prejemate od raznih aplikacij. Poglobite se vase in analizirajte, kaj je tisto, kar v vas sproži občutek, da nekaj zamujate - FOMO.
  • Preglejte vse kanale in profile oseb, ki jim sledite, ter prenehajte spremljati tiste, ki v vas sprožajo negativne občutke.
  • Bodite pozorni na trenutke, ko se v vas porodijo občutki, da nekaj zamujate.
  • Posvetite čas samoraziskovanju.

Hvala, ker nas berete! 

Še več idej in nasvetov v rubriki E3 Svet >
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.