E3 Mobility, nova usmeritev na trg elektromobilnosti

sreda, 22. marec 2017

S sodelovanjem na prvi dirki ekološkega ECOnova Rallyja bomo v družbi E 3, d.o.o. vstopili na trg elektromobilnosti, ki ga bomo gradili z novim konceptom E3 Mobility (E3 Mobilnost).

V konceptu E3 Mobility (E3 Mobilnost) bomo v naši družbi strnili vsa svoja prizadevanja na področju elektromobilnosti. Ta je kot nov način do okolja prijazne mobilnosti neločljivo povezana z uporabo električnih vozil in polnilne elektroenergetske infrastrukture. Znotraj E3 Mobility bomo zato spodbujali čistejšo proizvodnjo električne energije in načrtovali širitev mreže lastnih javnih polnilnih postaj. Ker promet z gostoto, onesnaževanjem, porabo energije in emisijami toplogrednih plinov resno ogroža naravno okolje in kakovost življenja, bomo morali v prihodnje bistveno zmanjšati povprečno porabo energije in izpuste. To pa je mogoče le z novimi tehnologijami oziroma novimi oblikami mobilnosti.

Na ECOnova Ralllyju tri ekipe E 3

Med našimi prvimi aktivnostmi na področju elektromobilnosti je podpora ECOnova Rallyju. Prvi se začenja v četrtek, 23. marca v Trstu in zaključuje v soboto, 25. marca v Piranu. Drugi rally bo na sporedu junija od Salzburga do Gradca, tretji septembra od Innsbrucka do Münchna in četrti novembra od Montreuxa do Monaka. V ekipi E 3 sta tudi zaposlena Edvin Ušaj in David Matjažič.

Za ta namen smo prevzeli tri električne avtomobile blagovne znamke BMW i3, s katerimi bomo sodelovali tudi na naslednjih dirkah.