Praznična sladica: Pavlova torta z mandarinami | E3

Praznična sladica: Pavlova torta z mandarinami

20. 12. 2023

Praznična sladica: Pavlova torta z mandarinami

Pavlova torta je razkošna sladica, znana po svoji krhki zunanjosti in mehki, penasti notranjosti. Pavlova se tradicionalno oblikuje v obliko kroga in nato okrasi s stepeno smetano ter svežim sadjem, kot so jagode, maline, mango ali kivi. Dodatki, kot so drobno sesekljani oreščki ali čokoladne mrvice, dodajo še več teksture in okusa. Ta sladica je priljubljena zaradi svojega osupljivega videza in okusa, pogosto pa povezana s prazničnimi in posebnimi priložnostmi. 

Pavlova torta z mandarinami in rožmarinom

Božično-novoletni čas je kot nalašč, da jo doma pripravite tudi vi. Zvesti bralci rubrike E3 Svet vedo, da E3 Ekipa rada kuha s tremi glavnimi sestavinami in obenem vestno skrbi, da je v kuhinji manj odpadkov hrane. Pavlova torta, katere glavna sestavina je prav stepen beljak, je popolna sladica, na katero se spomnimo, ko nam po praznični peki ostanejo beljaki. Predstavljamo vam E3 različico.

Sestavine za testo:

  • 3 beljaki
  • 165 g mletega sladkorja 

Za okrasitev potrebujemo: 

  • 1,5 dl sladke smetane 
  • 3 mandarine
  • vejice svežega rožmarina
  • žlica mletega sladkorja 

Trik sladice je, da beljake stepemo v trd sneg

Nato postopoma dodajamo po žlicah mleti sladkor. Na pladnju, obloženem s peki papirjem, gosto peno naložimo v krog. Pečemo 50 minut na 150 stopinj Celzija. Pečeno beljakovo testo ohladimo, premažemo s stepeno sladko smetano. Okrasimo s kolobarji mandarin in vejicami svežega rožmarina, potresemo s sladkorjem v prahu. Kakšna čarovnija! 

Dober tek in lepe praznike vam želimo!

Nasveti za varčnejšo rabo pečice >
Navdušite goste s preprostimi prazničnimi jedmi >


 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.