Peka z otroki: mafine začarajte v "cupcakes" | E3

Peka z otroki: mafine začarajte v "cupcakes"

22. 11. 2021

Čas je, da prepustite peko peciva tudi svojim najmlajšim, seveda pod vašim nadzorom. Vključevanje otrok v gospodinjska opravila je enkratno, vlilo jim bo samozavest in občutek odgovornosti. Zbrali smo ideje in recept, kako pripraviti slastne mafine, ki jih preprosto lahko spremenite v zanimive »cupcakes«.

Zdaj že veste, da v okviru kulinarične zgodbe Veliko dobrega vsak mesec z vami delimo recepte za kuharsko ustvarjanje z le tremi sestavinami. Za E 3 kuha Ivo Tomšič, asistirata pa mu hčerka Zoja in Klemen Bučan. Osnovne sestavine, ki vas že čakajo v shrambi, so bela moka, jajca, beli sladkor, pecilni prašek, vanilijev sladkor, navaden jogurt ter smetana za stepanje. Potrebujete še 3 dodatne sestavine: belo čokolado, sir mascarpone in zamrznjene borovnice. Ustvarjanje se lahko začne!

Kako pripraviti legendarne mafine?

Gre za preprost recept, seveda pa je pomembno, da vse opisane korake priprave potrpežljivo delate skupaj z otrokom. Najprej pečico prižgite na 180 - 200 stopinj Celzija, vmes pa v eni skledi zmešajte suhe sestavine (moko, sladkor, pecilni prašek, vanilijev sladkor, belo čokolado), v drugi mokre sestavine (jajci, navaden jogurt, borovnice). Združite masi, dobro premešajte. Z maso napolnite modelčke za mafine, a le do polovice. Nato dodajte skrivno sestavino po želji otrok – mi predlagamo čokoladni namaz. Potem dolijete maso do vrha modelčkov. Pecite približno 20 minut. Kako preverimo, ali so naši mafini že pečeni? Zarinemo zobotrebec v sredino mafina, in če ta ostane čist, ko ga vzamemo ven, so mafini pečeni.

Sestavine za 4 osebe (en pekač za mafine):

 • 2 jogurtova lončka moke
 • 2 jajci
 • 1 jogurtov lonček sladkorja
 • 1 pecilni prašek
 • 1 vanilijev sladkor 
 • 1 lonček navadnega jogurta
 • 50 g sesekljane bele čokolade
 • 1 jogurtov lonček zamrznjenih borovnic
 • 4 žlice skrivne sestavine po želji (mi predlagamo čokoladni namaz)

Mafine začarajte v »cupcakes«

Vsi se radi olepšamo, tudi mafini. Stepimo smetano, dodajmo ji sir mascarpone in stopljeno belo čokolado. Nato napolnimo dresirno vrečko in jo ohladimo. Ko se mafini shladijo, jih bogato okrasimo in jih tako naredimo še bolj mamljive.

Sestavine za 4 osebe:

 • 2 dl smetane za stepanje
 • 4 žlice sira mascarpone
 • 40 g stopljene bele čokolade (Mimogrede: ali vemo, kako se stopi bela čokolada? V vodni kopeli.)
 • Jedilni okraski (posipi, mrvice, zvezdice, kroglice …)

E3 nasvet? Ja!

Otroci, naše največje bogastvo. Bliža se december in tradicionalno obdarovanje. Letos jim, kot vsako leto, za praznike podarite veliko svojega časa. Mi vam predlagamo skupno ustvarjanje v kuhinji! Pokukajte v E3 Trgovino na oddelek malih gospodinjskih aparatov in pred začetkom kuhanja poiščite nove, odlične pripomočke. 
Skočite v E3 Trgovino!
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.