Šest vprašanj za Ano Mario Mitić in Klemna Bučana | E3

Šest vprašanj za Ano Mario Mitić in Klemna Bučana

28. 07. 2023

Šest vprašanj za Ano Mario Mitić in Klemna Bučana

Ana Maria Mitić in Klemen Bučan sta za E 3 pripravila serijo 10-ih videov s hudomušnimi situacijami v povezavi z elektriko v vašem domu, sodobnimi napravami in načinom življenja. Smeh zagotovljen, poglejte si jih tukaj >

Zanimiva vprašanja in odgovori s komikoma so bili sicer prvotno objavljeni v reviji E3 SVET.

1. Ali varčujeta z električno energijo, npr. dosledno ugašata luči, pralni stroj vklapljata v času nižje tarife? Če da, kako to počneta?

Ana Maria: Kljub obilici madežev, ki jih pridela življenjski slog aktivne mame, se potrudim perilo prati ob nižjih tarifah. Sušim ga raje na stojalu in se veselim sončnih dni, ko bo mogoče za sušenje uporabiti tudi obnovljive vire energije. 

Klemen: Luči ugašam, kdaj je poceni elektrika za pralni stroj, pa žal ne vem. Je pa res, da hodim spat že ob 21. uri in poceni elektriko verjetno kar prespim. smiley

2. Ali imata e-skiro, e-kolo ali električni avtomobil? Če ne, bi imela v prihodnosti kaj od naštetega?

Ana Maria: Moji zeleno ozaveščeni starši so med prvimi kupili toyoto prius, torej hibrid, in nad to tehnologijo sem kar navdušena. Imela bi e-kolo, da bi lažje šla na kakšno daljšo turo brez hudega trpljenja. 

Klemen: Imel bi električni skejt, po možnosti tak, ki leti, tak, kot je v filmu »Nazaj v prihodnost«. Sicer pa bo, kot kaže, treba v prihodnosti kupiti vsaj električni avto. Zaenkrat ga še nimam, ampak počasi sprejemam dejstvo, da bo to neizogibno. Kar malo škoda, rad grem na bencinsko postajo. smiley

3. Kateremu aparatu oz. napravi bi se odpovedala, če bi se morala: pametnemu telefonu, pralnemu stroju ali hladilniku?

Ana Maria: Ali se je pametnemu telefonu sploh mogoče odpovedati? Saj bo kmalu tudi sam že kakšno perilo znal zlikati! 

Klemen: Najprej je seveda vprašanje, za kako dolgo. Verjetno hladilnik, bi hodil po mrzlo pijačo v trgovino in vse takoj spil, pa tudi hrano bi v resnici lahko kupoval sproti, če bi se že reeeees moral odpovedati nečemu. smiley

4. Ali imata doma v kuhinji ali garaži kakšno napravo, ki deluje #brezelektrike in jo uporabljata?

Ana Maria: Da, en lušten izum, tak mini kavomat, bolj kot ne prenosni pripravek za espresso. Z ročnim stiskanjem ustvarjaš pritisk in, iskreno, res dela vrhunsko kavo! 

Klemen: Hmmmm ... nož? Reže povsem ročno!

5. Če bi imela čarobno paličico in bi lahko spremenila eno stvar na svetu, kaj bi to bila?

Ana Maria: Dodala več pozitivne elektrike v medosebne odnose. smiley

Klemen: Jaz bi se spremenil kar v Supermana. Ni stvar, bi pa tako rešil vse težave in potem tudi varčevanje ne bi bila več taka težava. Bi prinesel kakšen meteorit, poln energije, z druge strani vesolja in bi lahko z njim napajal cel svet brezplačno!

6. Kaj sta se naučila iz snemanja za E3 Stand up? Kateri nasvet o učinkoviti rabi energije se vama zdi najbolj koristen?

Ana Maria: Da je ravnanje z elektriko pomembno in da tudi kot posamezniki lahko naredimo kar precej korakov v smeri trajnostnega bivanja. Pa kako lepo je delati z dobro ekipo! 

Klemen: Naučil sem se, da polnilec porabi nekaj energije, če je vklopljen, tudi ko vanj ni priklopljen telefon. Zdaj jih vedno izklopim iz elektrike!

E3 STAND UP: Poglej in se nasmej! 
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.