Pobarvajmo jajca na naraven način | E3

Pobarvajmo jajca na naraven način

31. 03. 2023

Pobarvajmo jajca na naraven način

Barvanje jajc v čebulnih listih je zelo priljubljeno, a naj vam predstavimo še druge čudovite barvne odtenke, ki jih pridobimo s kurkumo, kavo, peso in teranom. Priporočamo, da se vam pri naravnem barvanju ne mudi. Če je le mogoče, pustite velikonočna jajca namočena v naravnih barvilih nekaj ur. 

Poskusimo s kavo za nežno rjav odtenek

Nekaj žlic dišeče kave stresemo v hladno vodo. Razmerje naj bo enako kot pri turški kavi: ena mala žlička na deciliter vode. Premešamo, dodamo jajca, zelo počasi segrevamo in kuhamo do trdega. Pustimo jih nekaj ur v vodi, da se jajca obarvajo nežno rjavo. Ideja: položimo jih v slamnato gnezdo.

Jajce rožnato obarva rdeča pesa

Potrebujemo poln lonec vode, pol kilograma sveže narezane rdeče pese in 10 jajc. Najprej skuhamo rdečo peso, ki naj na nizkem ognju vre med 20 in 30 minut. Nato v tem soku počasi skuhamo še jajca. Rezultat – čudovit odtenek rožnate barve! Zraven košare z jajci postavite še šopek tulipanov. 

Glamurozno bleščeča? S teranom zagotovo!

Trik uspeha je v tem, da vodo v celoti nadomestimo s teranom, kjer skuhamo jajca, nato pa jih pustimo v vroči vodi, da se ohladijo. Po nekaj urah jajca vzamemo iz posode. Ko se posušijo, bodo tako bleščeča, da ne boste verjeli lastnim očem. 

Najbolj rumeno jih obarva kurkuma ...

Pri kurkumi gre za enak način kot pri točki ena. V hladno vodo stresemo nekaj kurkume v prahu, premešamo, dodamo jajca in počasi kuhamo na nizki temperaturi 8 do 10 minut. Rezultat bodo lepo rumeno obarvana jajca.

Kako pa jajca pravilno skuhati? 

Da jajčna lupina ne bo počila med kuhanjem, jajca pred tem ogrejmo na sobno temperaturo. Kako? Postavimo jih na kuhinjski pult za nekaj ur, da se temperirajo. Če pa želimo postopek pospešiti, jih pred kuhanjem za 15 minut postavimo v toplo vodo. 

V lonec vode, kjer se bodo kuhala jajca, dodajmo 1 žlico jabolčnega kisa, s čimer preprečimo, da bi lupina počila. Med kuhanjem morajo biti jajca povsem pokrita z vodo.

Jajca previdno položimo v posodo z mrzlo vodo. Ko voda zavre, jih kuhamo 8 do 10 minut.

Mirne velikonočne praznike vam želi E3 Ekipa!

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.