Najboljših 36 kolesarskih izletov po Sloveniji | E3

Najboljših 36 kolesarskih izletov po Sloveniji

04. 04. 2022

Najboljših 36 kolesarskih izletov po Sloveniji

Kolesarjenje je eden najbolj priljubljenih športov pri nas, zato nas veseli, da lahko prispevamo ideje za izlete kolesarski skupnosti. Pedaliranje po vedno isti poti lahko postane dolgočasno in monotono, poleg tega pa nam kolo omogoča razmeroma visoko mobilnost, ki jo je enostavno treba izkoristiti ter se podati na izlet. 

V tokratnem zapisu odkrijte najlepše družinske poti, krajše trening trase in daljše poti za najbolj vztrajne. Povzeti so iz priljubljenega E3 Kolesarskega priročnika: razkrivamo jih 6, ostalih 30 izletov pa prenesite tukaj.

Pomurje skriva nepozabne poti, trase so zaradi ravnic primerne tudi za mlajše otroke 

Naše priporočilo je 12 km dolga krožna pot, ki se začne pri Moravskih Toplicah, vodi skozi Bogojino do Ivancev, nakar se v smeri Mlajtincev vrnemo do izhodiščne točke. Med kolesarjenjem boste opazovali naravne znamenitosti, ne manjka pa tudi točk za počitek in okrepčilo.

Z družino se odpravite na slovensko obalo 

Za mlajše otroke je primerna tura iz Pirana do Lucije, za malo večje pa trasa od Kopra do Izole in naprej do Strunjana. Obe poti se odvijata ob morju in sta popolnoma varni za družino. Vmes se ustavite na kepici sladoleda, v primernih vremenskih pogojih s seboj vzemite še kopalke in se osvežite v morju.

Ko nimate celega dneva časa, pa si vseeno želite razgibati in naužiti svežega zraka

Po Sloveniji imamo veliko krajših, a dinamičnih poti, ki so kot nalašč za aktivne popoldneve. Na Goriškem vas čaka 20 kilometrov dolga krožna pot, ki pelje po poljskih poteh, gozdičkih in vinogradih. Pričetek poti je v naselju Zalošče, nadaljuje se v Dornberk, sledi Prvačina, Vogrsko, Šempas in Črniče, od koder pot vodi nazaj na začetek. Naužili se boste prečudovitih razgledov, ne pozabite pa se ustaviti na kateri od bližnjih kmetij in se razvajati z lokalnimi dobrotami.

Dravska kolesarska pot velja za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi

Skupno meri kar 510 km, slovenski del pa zajema dolžino 145 km. Najbolj priljubljena trasa med Vičem in Mariborom je dolga 72 km in ponuja presenečenja za vsakim ovinkom. Razgledi, vzponi in okolica poskrbijo, da vam bo pot ostala še dolgo v spominu

Namig: vse opisane ture so iz priljubljenega brezplačnega E 3 Kolesarskega priročnika

Kreirali smo jih z E 3-jevimi prijatelji na družbenih omrežjih, ki so prispevali veliko uporabnih idej in skupaj z nami soustvarjali kolesarsko zgodbo. Na enem mestu smo zbrali vzpone za najbolj vztrajne kolesarje, popoldanske trening trase in družinske izlete. 

PRENESITE SVOJ IZVOD >

Za izkušene kolesarje v dobri telesni pripravljenosti

Če iščete nasvet za pot, ki se že skoraj lahko primerja s tistimi na najbolj slovitih kolesarskih dirkah, imamo za vas odličen predlog: odpravite se na gorenjsko cestno etapo, ki se začne v Lescah, nadaljuje skozi Bohinjsko Bistrico, Železnike in Škofjo Loko ter se zaključi v Kranju. Pot je varna, saj večino časa poteka po široki in pregledni cesti, ki praviloma ni zelo prometno obremenjena.
Še ena trasa, ki je primerna le za najbolj pripravljene in vztrajne kolesarje, je v smeri Notranjske. Iz Ljubljane se odpeljite proti Rakitni, nadaljujte v smer Cerknice, Logatca, Vrhnike in se nato vrnite v Ljubljano. Cestišče na celotni trasi je asfaltirano in primerno za “cestake”. Ob določenih terminih je na delih poti veliko avtomobilov, zato previdnost (kot tudi nekaj načrtovanja) ni odveč. 

Vseh 36 izjemnih tras v kolesarskem priročniku

Prelistajte kolesarske izlete, primerne za družine in začetnike, na račun pa pridete tudi izkušeni kolesarji, ki si želite novih izzivov. 

Prenesite brezplačni kolesarski priročnik >
 

Kolesarski priročnik Veliko idej za izlete po Sloveniji

Hvala E 3-jevim prijateljem na družbenih omrežjih, prispevali ste veliko uporabnih idej in skupaj z nami soustvarjali kolesarsko zgodbo. Na enem mestu smo zbrali vzpone za najbolj vztrajne kolesarje, popoldanske trening trase in družinske izlete.

  • Več kot 40 izletov za rekreativne kolesarje.
  • Brezplačen in neomejen dostop do priročnika.
  • Prilagojen dizajn za branje na pametnem telefonu.

Pošljite mi brezplačen Kolesarski priročnik

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Želim priročnik se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.

Veliko izdelkov zaprosti čas

V E3 Trgovini za vas osvežujemo ponudbo z nepogrešljivimi napravami, tudi e-kolesi in e-skiroji. Raziščite in izkoristite ugodnosti za E3 Odjemalce, nižja cena in nakup na obroke.

Aktualna kolesarska ponudba