Spremembe v računu za električno energijo | E3

Spremembe v računu za električno energijo

24. 03. 2020

Gospodinjski in mali poslovni odjemalci bodo v obdobju od 1. marca do 31. maja 2020 prejemali nižje račune za električno energijo, ki bodo usklajeni s sprejetimi ukrepi za blaženje socialnih in gospodarskih posledic širjenja virusa SARS-CoV-2 (COVID-19).

V skladu z Odlokom o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije, ki ga je sprejela vlada, so gospodinjski in mali poslovni odjemalci v tem obdobju oproščeni plačila prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije.
Na računu podjetja E 3 bo to razvidno iz postavke »Prispevek OVE+SPTE«, kjer bo znesek enak 0,00 EUR.
Agencija za energijo pa je z izrednim ukrepom uveljavila spremembo tarifnih postavk za obračun omrežnine za gospodinjske in male poslovne odjemalce – tarifna postavka oz. cena za obračunsko moč v navedenem obdobju znaša 0,00 EUR/kW.
Zaradi navedenih ukrepov se bo povprečnemu slovenskemu gospodinjskemu odjemalcu, ki ima enega izmed naših paketov, znesek na računu (ob predpostavki enake porabe) zmanjšal za 20 – 25 %.

Skupni znesek prihranka za posamezno merilno mesto pa je odvisen od obračunske moči, pri čemer velja v izračunu upoštevati prihranek v višini 1,81 €/kW mesečno za gospodinjske in 2,12 €/kW mesečno za male poslovne odjemalce.

Navedene spremembe so v informativni izračun vključene.

Računi podjetja E 3, d.o.o bodo predvidoma izdani po nespremenjeni dinamiki. Gospodinjski odjemalci lahko prve račune z nižjimi zneski pričakujejo v zadnjih dneh meseca marca oziroma v prvih dneh meseca aprila 2020.

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.