Pomoč za gospodinjstva, ki so jih prizadele poplave | E3

Pomoč za gospodinjstva, ki so jih prizadele poplave

30. 08. 2023

Slovenijo je v začetku avgusta prizadela največja naravna nesreča, ki je korenito posegla v življenja mnogih posameznikov in družin. V skupini Petrol smo se odzvali in priskočili na pomoč najprej sodelavcem in sodelavkam, nato pa še drugim, ki pomoč potrebujejo.
Vsem gospodinjskim odjemalcem, ki so jih prizadele nedavne poplave, bomo v času od avgusta do decembra 2023 dobavljali električno energijo po znižani ceni. Upravičenim odjemalcem bomo dobavljali elektriko po ceni 1 EUR/MWh oziroma 0,1 cent/kWh. Dodatno se bomo v tem času odpovedali zaračunavanju fiksnih stroškov poslovanja.
V podjetju E 3, d.o.o. smo pristopili k ukrepu, ki ga je predlagalo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, in tako priskočili na pomoč prizadetim gospodinjstvom.
Oceno nastale škode na objektih bodo pripravljale občinske komisije za oceno škode. Podatki o nastali škodi na objektih se bodo vnašali v centralno zbirko podatkov, ki jo vodi Uprava RS za zaščito in reševanje. Dobavitelji električne energije pa bomo sezname upravičenih odjemalcev prejeli od distribucijskega operaterja.
Na izvajanje ukrepa bomo morali še nekaj časa počakati, da se uskladi zakonska podlaga in metodologija priprave vseh potrebnih podatkov. To pomeni, da bi lahko prišlo do zakasnitve pri izdaji avgustovskih računov oziroma do poračuna v prihodnjem obračunskem obdobju.

Več odgovorov na vaša vprašanja lahko poiščete med rubriki Pomoč - Pogosta vprašanja /Splošne informacije.

Cenik električne energije za upravičena gospodinjstva


 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.