Obvestilo - vladni ukrepi | E3

Obvestilo - vladni ukrepi

09. 03. 2022

Vlada je sprejela ukrepe za omilitev posledic visokih cen energentov, ki vplivajo na nižje zneske na računih za električno energijo, in sicer:

  • Začasna oprostitev plačila prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (Prispevek OVE+ SPTE), ki velja za gospodinjske odjemalce in odjemalce na NN brez merjenja moči.
  • Tarifne postavke za obračunsko moč in prevzeto delovno energijo se znižajo na nič.
  • Znižanje trošarine (I., II., III. stopnja) na 0,00153 €/kWh.

Sprejeti ukrepi veljajo od 1. februarja do 30. aprila 2022.

 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.