Oblikovanje cene toplote | E3

Oblikovanje cene toplote

25. 01. 2023

V okviru ukrepov za omilitev posledic visokih cen energentov je Vlada RS sprejela Uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja.

Uredba določa najvišjo dovoljeno višino tarifne postavke za variabilni del cene toplote iz daljinskega ogrevanja za gospodinjske odjemalce, ki toploto prevzemajo preko individualnega ali skupinskega odjemnega mesta, iz distribucijskega sistema, kjer distributer izvaja gospodarsko javno službo.

Najvišja višina tarifne postavke za variabilni del cene toplote znaša 98,70 €/MWh.

Poleg tega, glede na cenik za januar 2023, distributer ne sme povišati tarifnih postavk za fiksni del cene toplote nobeni skupini odjemalcev, kot tudi ne tarifnih postavk za variabilni del cen toplote, če so bile le-te pod ravnijo uredbene cene.

Ukrepi, ki jih določa Uredba, se uporabljajo za toploto, dobavljeno v obdobju od 1. januarja 2023 do 30. aprila 2023.

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.