Olala, domače testenine s preprosto dobro omako | E3

Olala, domače testenine s preprosto dobro omako

30. 09. 2021

Vsi jih redno kupujemo, le redko pa pomislimo, da jih pravzaprav res enostavno lahko pripravimo doma. O čem govorimo? O domačih testeninah. Kaj pa ponudimo zraven? Nekaj morskega, na primer omako z lignji. Doživimo podaljšano poletje v kuhinji! 

Dobrodošli v kulinarični zgodbi Veliko dobrega. Vsak mesec z vami delimo izvirne recepte za kuharsko ustvarjanje, in to z le 3 sestavinami! Za E 3 kuha Ivo Tomšič, asistira mu Klemen Bučan.

Sestavine, ki jih zagotovo že imate doma: bela moka, sol, poper, beli sladkor, jajca, mleko, pecilni prašek, vaniljev sladkor, smetana za kuhanje, maslo, olje, kis, zelišča, pelati iz pločevinke, česen in čebula. Potrebujete le še 3 glavne sestavine iz izbranega E3 recepta za okusno in enostavno kulinarično doživetje doma! 

Kako se preprosto lotiti priprave domačih testenin z le 3 sestavinami? 

Potrebujete moko, jajce in sol. Za eno osebo potrebujemo 100 g moke, na takšno količino gramov pa vedno uporabimo 1 jajce in ščep soli. Triki za uspeh: moko presejemo, na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo jajce. Nato dobro zgnetemo z rokami ali s pomočjo strojčka za testenine. Testo pustimo počivati dobre pol ure. Nato ga na tanko zvaljamo ter oblikujemo v želeno obliko. V našem videu smo na tanko zvaljano testo zavili ter narezali na pribl. 1 cm široke rezance. 

Za 2 osebi potrebujete:

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 2 ščepa soli

Kaj pa potrebujemo za omako? 

Lignje, kozice in belo vino. Na oljčnem olju popražimo čebulo, dodamo osušene in na kolobarje narezane lignje. Odišavimo s sesekljanim česnom in zalijemo z belim vinom. Ko se vino »nežno« pokuha, dodamo paradižnikovo omako, sol, poper in veliko začimb. Kuhamo 20 minut oziroma toliko časa, da se lignji zmehčajo. V omako pred serviranjem dodamo na žaru popečene kozice, lahko pa jih skuhate skupaj z lignji. Lignje lahko poljubno zamenjate z ribo ali školjkami. 

Za 2 osebi potrebujete:

  • 300 g lignjev 
  • 300 g kozic
  • 1 pločevinko paradižnikove omake 
  • 1 dl vina
  • manjšo čebulo
  • 2 stroka česna
  • sveža bazilika, šetraj in rožmarin
  • 2 ščepa soli

Ne pozabite na ključno sestavino: dobro voljo!

E3 nasvet? Ja!

Iščete družbo v kuhinji? Družino in prijatelje za kuhanje prepričajte sami. Uporabne in dobre aparate, ki bodo vedno z vami in pri roki na kuhinjskem pultu, pa poiščite v E3 Trgovini. Odkrijte svet malih gospodinjskih aparatov.

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.