Pametni dom pomeni več udobja in več varnosti | E3

Pametni dom pomeni več udobja in več varnosti

07. 06. 2022

Pametni dom pomeni več udobja in več varnosti

Zakaj bi sploh vložili denar in čas v pametne naprave, ki vaš dom spremenijo v t. i. pametni dom? Začetna investicija vas pri E 3 trenutno pride dobrih 160 evrov ter vzame nekaj ur dela za priklop, testiranje in spoznavanje delovanja sistema. Takoj na začetku se dotaknimo dveh glavnih prednosti: udobno je na daljavo upravljati svoje naprave in jih varno preverjati kjerkoli ter izklopiti kadarkoli, na primer, če niste ugasnili likalnika. Bonus: v vsakem trenutku dneva ste lahko prepričani, da v vaš dom ni vstopil vlomilec. 

Kako svoj dom sploh spremenimo v pametni dom

Avtomatizacija doma je že kar nekaj časa prisotna v naših življenjih. Že klimatska naprava poskrbi, da imate ves čas regulirano želeno temperaturo, centralna kurjava se vklopi ob točno določeni uri, pa tudi senzor pošlje signal kotlu v kurilnico, da je v notranjih prostorih prevroče ali prehladno, kotel v kotlovnici pa v odgovor prilagodi svoje delovanje. 
Pametni dom pa je izraz, s katerim poimenujemo prostore, v katerih so nameščene elektroinštalacije in naprave, ki jih lahko upravljamo prek pametnega telefona, tablice ali računalnika. Žično ali brezžično povezani elementi tvorijo inteligentni sistem.
Vaš dom z E 3 lahko v trenutku postane pametni dom. Kako? Z izbranimi napravami Xiaomi, ki so na voljo v E3 Trgovini. Poleg centralne enote Smart Home, o kateri bomo več povedali v nadaljevanju, izberite vsaj eno napravo: 

 • pametno vtičnico, 
 • zunanjo nadzorno kamero EC2, 
 • senzor gibanja ali 
 • brezžično stikalo. 

Pri E 3 lahko kupite vsako napravo zase ali pa izberete vse skupaj v enem paketu. Karkoli izberete, pridobite. Kadarkoli lahko izklopite luči in naprave – tudi na daljavo – ter tako zmanjšate porabo električne energije. Konfigurirate lastne samodejne nastavitve, »pogledate« dom, ko ste na drugem koncu sveta, izklopite naprave kar iz službe. Vse to in še več je mogoče z aplikacijo Mi, ki je povezana s pametnimi napravami, o katerih pišemo v tem zapisu. 

Nakup pametnih naprav na 24 obrokov? Ja!

Paket naprav je na voljo tudi v aktualni ponudbi E3 Ekstra, kjer paket za pametni dom dobite na 24 obrokov, obenem pa si zagotovite še elektriko po zajamčeni ceni z vezavo na izbrani paket. Ekstra pametno!
Dobavo električne energije si lahko zagotovite s paketoma:

Električna energija bo obračunana mesečno po porabi (kot ste bili vajeni do zdaj). Za paket pametnih naprav pa boste za 1. obrok odšteli 49,24 evra, za vse nadaljnje pa 5 evrov mesečno.
Spoznajte vso ponudbo E3 Ekstra >

Pametne naprave, ki jih najdete v E3 Trgovini

Xiaomi je priznana kitajska blagovna znamka, znana predvsem po pametnih telefonih, napravah za pametni dom, električnih skirojih in drugi pametni opremi. V E3 Trgovini najdete veliko tega, med pametnimi napravami pa nudimo naslednje:

 • Xiaomi Mi centralna enota Smart Home omogoča nadzor nad pametnim domom, kot so vklop in izklop luči, vklop in izklop naprav ob odhodu iz hiše, odkrivanje in javljanje nenavadnih dogodkov in podobno.
 • Pametna vtičnica vam omogoča, da svoje gospodinjske aparate upravljate od kjerkoli, kjer se lahko povežete z internetom. Konfigurirajte lastne samodejne nastavitve. Na primer: nastavite lahko, da se luči prižgejo, še preden se vrnete iz službe. Ni vam več treba skrbeti, ali ste pozabili izklopiti napravo, ko ste odšli od doma. Z aplikacijo Mi lahko kadarkoli izklopite luči in naprave ter zmanjšate porabo električne energije. 
 • Zunanja nadzorna kamera ima vgrajena zvočnik in mikrofon, ki omogočata dvosmerno komunikacijo na daljavo prek vašega telefona. Potrebujete le dostop do interneta. 
 • Senzor gibanja ima vgrajeno tehnologijo PIR (pasivna infrardeča tehnologija). V kombinaciji z umetno inteligenco zaznava predmete, ki oddajajo toploto, ter razlikuje med ljudmi in hišnimi ljubljenčki. Obvestila na pametni telefon boste dobili šele, ko bo kamera zaznala človeško gibanje. 
 • Brezžično stikalo za domače naprave omogoča, da z eno tipko nadzorujete več naprav hkrati – luči, klimatske naprave, pametne vtičnice, čistilce zraka in podobno. Stikalo povežete s centralno enoto in enostavno namestite na površino.
 • Notranja nadzorna kamera je vrhunska domača nadzorna kamera z ločljivostjo 2K. Lahko se zasuka in nagiba ter tako doseže 360° vidnega polja. Ker ima vgrajene infrardeče LED-svetilke, lahko posname kakovostno sliko tudi v temi – nočni način. Deluje lahko tudi kot otroška varuška, saj ima detektor otroškega joka in prepoznavanje obraza, če želite več zasebnosti, pa ima funkcijo maske. 
 • Z merilnikom temperature in vlage imate pod nadzorom trenutno temperaturo ter vlažnost na izbranem mestu. To je zlasti pomembno za zdravje in udobje ljudi, živali ter rastlin. Senzorji se enostavno povežejo s pametnim telefonom ali drugimi pametnimi napravami za enostavno delovanje.

Po svoje naprave za pametni dom v E3 Trgovino >
 

Prijava na E-novice

Privolitve

Prosimo izberite, katere vrste obvestil želite prejemati.

E 3, d.o.o., Prvomajska ulica 21, 5000 Nova Gorica (kontakt DPO: dpo@e3.si) bo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja in do preklica uporabil za namen pošiljanja naših ponudb in aktivnosti. Če se odločite, da vam pošiljamo vam prilagojene novice, bomo vaše podatke, ki jih pridobimo med našim sodelovanjem, uporabili za namen neposrednega trženja na podlagi profiliranja oz. segmentiranja. Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave v prejetem e-sporočilu. Podrobneje si o obdelavi za ta namen lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Mailchimp uporabljamo kot tržno platformo. S klikom na Naroči se strinjate, da bodo vaši osebni podatki preneseni v Mailchimp. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa si preberite tukaj.